Affiliate – En potentiellt lönsamt affär

För alla privatpersoner och företag som innehar hemsidor med regelbundna besökare finns chansen att ägna sig åt någon form av affiliateverksamhet för att på så vis tjäna pengar. Det handlar helt enkelt om att aktivt välja annonser från ett affiliatenätverk som passar din sida och att du för detta får någon form av ersättning för de kunder som nappar på de olika erbjudandena som presenteras.

Idag finns det affiliateannonser som passar de allra flesta sidor och som attraherar sin speciella kundbasis. Vi tänkte här i texten ta upp några konkreta exempel på bra samarbeten du kan göra och vart du finner dessa utan att du behöver vända upp och ner på internet för att hitta dom.

Google Adsense

Ett utav världens bästa affiliateprogram är enligt oss Google Adsense. Detta program från Google är smart uppbyggt program som både tar hänsyn till innehållet på din egen hemsida, men också vart besökaren vanligtvis surfar, för att på så vis presentera så träffsäkra annonser som bara är möjligt. Som samarbetspartner får du betalt per klick, vilket betyder att besökaren ej måste genomföra en affär, något som i längden gynnar dig som partner till programmet.

Spelföretag

Spelföretag brukar ofta ha egna affiliate program som ofta kan vara väldigt givande för dig som partner. Det krävs dock nästan alltid att besökaren på din sida konverterar till att sätta in pengar hos spelbolaget för att du ska tjäna några pengar. Det positiva är att dom som gör så kan generera ganska stora intäkter från endast ett enda klick och dessutom vid fler än vid enbart ett enda tillfälle då du oftast får ta del även av fortsatta insättningar.

TradeDoubler

Ett svenskt företag med över hundra svenska annonsörer är TradeDoubler. TradeDoubler talar själv om prestationsbaserad marknadsföring och erbjuder sina partners en hjälpande hand när det kommer till kunskap för att öka din försäljning och tillväxt, genom annonserna. Stora kunder hos TradeDoubler är företag som Tradera, Dell och Bokus.