Att välja e-plattform

En bra affärsidé och branschkunskap är goda förutsättningar för att din verksamhet ska lyckas, för att nå ut med dina produkter på ett effektivt och smidigt sätt kan en lättskött och strukturerad e-plattform göra underverk.

Marknaden består av många e-plattformar med olika utformanden och funktioner så det gäller att välja omsorgsfullt. När du väljer e-plattform är det viktigt att försöka undvika de vanligaste misstagen.

Först och främst bör du inte kasta dig över första bästa alternativ utan ta dig tid och försök anpassa verktyget efter dina egna behov. En grundlig research kommer löna sig i längden. Kolla även upp referenser till de leverantörer du är intresserad av, all information från både kund- och tekniksidan är användbar. Om du inte hittar några referenser så bör du heller inte ödsla tid på den leverantören. Att din nya e-plattform lätt kan integreras med ditt befintliga system är viktigt att kolla upp, likaså vilka möjligheter med övriga kopplingar till olika social medier och bloggar som finns. Tänk också på att inköpskostnaden inte är allt, utan se på helheten när du jämför olika alternativ. På Driva-eget.se kan du läsa mer och få tips och råd inför valet av e-plattform.

Öppen källkod eller ej, är nästa stora beslut. Gratisprogrammen Drupal, Joonla och WordPress är populära system som alla är gångbara alternativ med rätt kompetens. Om du dock saknar programmeringskunskaper eller beställarkompetens så bör du se efter andra mer lättskötta plattformar. Hur supporten kring en e-plattform fungerar säger mycket om dess produkt så att i förväg testa deras kunskap och känsla för service är ett bra tips så att du vet vad som väntar.