Nyheter: Då släpps Windows 10

Många är det som väntat på Windows nya operativsystem och nu står det klart att väntan snart är över och det tidigare än vad som tidigare spekulerats i.

Redan under sommaren kommer Microsofts nya operativsystem att släppas. Tidigare indikationer pekade snarare på slutet av året, men nu har alltså lanseringen blivit framflyttad, vilket så klart är positivt för alla konsumenter. Någon gång under våren kommer ett mer exakt releasedatum att presenteras.

Windows 10 kommer att släppas i sammanlagt 190 länder och finnas tillgängligt på 111 språk. Har man sedan tidigare Windows 7 eller Windows 8.1 kommer man under det första året gratis kunna uppgradera till Windows 10 om man vill det.

Som vi skrivit om tidigare kommer det tillsammans med Windows 10 också att introduceras en ny webbläsare under namnet Spartan, vilken även kommer att finnas tillgänglig som universell app. Till mångas glädje kommer även startmenyn tillbaka i Windows 10.

Microsofts mål med Windows 10 är att det är ett operativsystem som skall binda ihop flera olika produkter, som datorer, telefoner och Xbox, till en enda plattform.