Växa ur sin lokal

Har du och ditt företag vuxit ur era lokaler? Då är det bara att gratulera till att firman går bra. Det är inte alltid så enkelt när företaget går så bra att lokalerna inte räcker till längre och man behöver hitta nya. Men som tur är finns det några tips för när detta händer.

Var öppen för förslag

Först och främst är det inte alltid så enkelt att hitta en lämplig lokal i det område du söker, ibland kan det hända att ni måste flytta till en annan stadsdel för att få tag i den lokal som ni söker. Det låter kanske jobbigt till en början, men fundera över om den geografiska platsen ni är på i dag spelar så stor roll för er verksamhet.

Ha en tidsplan

Det är bra att ha en tidsplan när man ska flytta sitt företag. Det ska ju bli så lite glapp i produktion som möjligt. Flytta produktion i olika etapper för att undvika glappet. För det mesta är det bra att hyra in personal som kan sin sak med att sätta upp alla internetanslutningar och en flyttfirma som hjälper till att flytta alla tunga saker som är otympliga. Har du en firma där man inte behöver stora tunga maskiner som ska flyttas utan ni kanske mest jobbar med papper eller online-arbete så kan flytten gå lite smidigare. Det viktigaste är att se till att telefonlinjer är öppna på båda lokalerna innan allt har flyttats över.

Fira flytten

Med hjälp och en bra tidsplan kommer du att spara tid och få pengar över till annat. Du kanske vill ha en liten inflyttningsfest i dina nya lokaler. Hitta inspiration till er inflyttningsfest här.