Ställ ut företaget på mässa

Det anordnas mässor hela tiden och att delta med företaget på en mässa är ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag på. Dessutom så får du en väldigt fördelaktig överblick om vilken typ av konkurrens som finns därute på marknaden. 

Mässor arrangeras oftast i stora hallar eller arenor och som företag så hyr man en monter där man kan visa upp sina produkter eller tjänster för besökare. Aldrig är konkurrensen så intensiv och påtaglig som på en mässa, därför är det viktigt att du lägger ner tid och engagemang på din monter.

Tänk på följande när du deltar med företaget på en mässa:

  • Var kräsen med vilken plats du hyr
  • Ha en bra plan på hur många ni ska vara som är i montern samtidigt
  • Planera hur ni ska nå besökarna
  • Se till att du kan bjuda besökarna på något exempelvis reklamgodis
  • Dekorera montern på ett smakfullt sätt och använd dig med fördel av reklamballonger
  • Se till att sova ordentligt kvällen innan mässan så att ni är väl förberedda att representera företaget

Rent affärsmässigt så finns det många fördelar med att medverka med företaget på en mässa då och då som exempelvis för att möta branschkollegor, nätverka med befintliga och potentiella kunder och visa upp sina produkter för att bara nämna några. Sen är det också ett utmärkt tillfälle att passa på att besöka en annan stad eller land tillsammans med kollegorna.

Att åka iväg på en mässa med kollegorna är trevligt och man får en möjlighet att lära känna varandra på ett annat plan. Se till att boka in en rolig aktivitet också som ett bra avslut på en förhoppningsvis lyckad mässa med många nya kunder och affärs nyttiga kontakter. Tänk på att boka in er på ett bekvämt hotell så att ni får vila och sova ordentligt skönt, det tar på krafterna att arbeta i en monter en hel dag.