Ta företaget till mässa för första gången

Företagsmässor kan vara ett perfekt tillfälle att både nå ut till nya kunder och skapa givande samarbeten med andra företag. Vilket mål man än har för sitt deltagande på en mässa gäller det att komma förberedd.

Besöka mässan

Innan man själv deltar på en mässa är det rekommenderat att man besökt den åtminstone en gång tidigare. Detta ger en chansen att prata med andra om deras erfarenheter och kanske även fråga om vad de har lärt sig från sina första mässor.

Var ute i tid

Det gäller att anmäla sitt intresse i god tid för att vara säker på att få en plats, och kanske dessutom en riktigt bra plats därtill. Detta lämnar också mycket tid över att göra alla andra förberedelser.

En bra monter

Att ha en iögonfallande monter som tydligt förmedlar företagets budskap är en av de viktigaste sakerna när man väl är på plats. Se därför till att spendera tid att komma på vilken fokus man ska ha på mässan och designa montern med omsorg. Hålls mässan utomhus gäller det att skaffa ett riktigt bra eventtält också.

Drilla monterpersonalen

Att bemanna montern med rätt personal är också av stor vikt. De ska vara bra på att hantera direktkontakt med besökare och veta hur man bäst säljer företaget, dess produkt eller tjänst. Se till att uppmana dem att ta direkt kontakt med besökare och inte bara vänta på att de ska ta initiativet. Någon måste alltid vara på plats i montern, vilket är varför minst två personer bör vara på mässan.

Följa upp efter mässan

Alla telefonnummer, mejladresser och annan kontakt information måste samlas under mässans gång. När den väl är över gäller det att följa upp med alla intressenter inom en viss tid. Vänta inte för länge med att skapa dessa kontakter.