Hur fungerar detta med förmånscykel på företagen

Vad är en förmånscykel och hur fungerar det? Enligt skatteverket är det en cykel som din arbetsgivare äger eller leasar som du får nyttja. Använder du cykeln privat kan det bli en skattepliktig förmån. Men endast om förmånscykeln överstiger 3 000 kronor under ett beskattningsår.

Vad ingår i förmånscykel

När du får en förmånscykel på företaget ingår det som har med cykeln att göra. Som till exempel dubbdäck, lampa och lås. Men det omfattar inte kringutrustning till cykeln såsom släpvagn, hjälm, skor och cykelkorg.

Cykla säkert

Har du varken ljus inte reflexer när du är ute och cyklar i mörkret kan det medfölja böter. Dessutom utgör du en stor trafikfara både för dig själv och din omgivning. Så se till att skaffa bra reflexer. Idag finns även praktiska reflexer som kardborreband runt byxbenen. Vilket även hindrar dina byxben att trassla in sig i cykelkedjan når du cyklar.

Din bästa försäkring är hjälmen

Vid pendling till och från ditt arbete är en förmånscykel både en miljövänlig och hälsosam tillgång. Det är dock extra viktigt att tänka på säkerheten och ha en bra hjälm. Den ingår inte i förmånen men är viktig för din egen trygghet och säkerhet. Hjälmar är din livförsäkring och Cykelkraft har flera olika exemplar att välja från.